Verint Express Engagement Management

Verint Express Engagement Management

Omnichannel klantcontact software: snel, gemakkelijk en betaalbaar!

Ontdek Verint Express, onze klantenservice software voor middelgrote organisaties, die zowel via de cloud als on-premise kan worden geleverd. De software-oplossing biedt u altijd en overal toegang tot de functies die u nodig hebt om uw klanten via alle servicekanalen optimaal te kunnen bedienen.

Verint Express is de bron voor kennis management, zoekfunctionaliteit, integratie en business process management, waardoor u een consistente klantbeleving realiseert.

Het is een betaalbare omnichannel online klantenservice en contactmanagement oplossing voor organisaties en contactcenters.

Alles in één

Verint Express is een complete en intuïtieve oplossing waardoor nieuwe gebruikers snel productief en efficiënt kunnen werken.

Contact Management in de Cloud

Uitstekende prestaties en makkelijk beschikbaar vanuit de cloud voor een snelle en flexibele implementatie. Uiteraard is de oplossing ook on-premise beschikbaar.

Zeer flexibel en configureerbaar

Verint Express biedt veel flexibiliteit waardoor de behoefte aan maatwerk minimaal is, de implementatie verkort wordt en er sneller waarde behaald wordt met de oplossing.

Verint Express

Is een schaalbare, omnichannel klantenservice oplossing specifiek ontwikkeld voor middelgrote organisaties die gefocused zijn op groei en verbetering van hun klantenservice. De oplossing stelt u in staat consistent meerdere klantcontactkanalen te managen, de klanttevredenheid te verbeteren en kosten te verlagen.

Solution Spotlight

Employee Desktop haalt het beste uit uw medewerkers door ze te verbinden met informatie en met elkaar.

Solution Spotlight

Zorg voor een persoonlijke en efficiënte Web Experience, ongeacht of uw klanten aan het winkelen zijn, op zoek zijn naar informatie of hulp nodig hebben.

Velden met een * zijn verplicht.